Waarom zou je geen rauwe eieren eten? Het risico op een salmonella-infectie is niet het enige probleem. Je berooft jezelf ook van proteïnen oftewel eiwitten.
Eén ei bevat ongeveer 6 gram aan eiwitten. In hun natuurlijke staat zijn die proteïnen opgesloten in een soort bal. Ons lichaam heeft veel moeite om eiwitten in die vorm op te nemen.
Als je een ei kookt komen de proteïnen vrij en gaan ze verbindingen met elkaar aan. Dit deel van het proces verandert het doorzichtige deel van het ei letterlijk in eiwit.
Dat maakt het een stuk makkelijker om die proteïnes op te nemen. Uit onderzoek blijkt dat mensen 50% opnemen van de eiwitten van een ei in rauwe vorm en 91% als het ei gekookt is.
Daarnaast bevatten eieren alle 9 essentiële aminozuren die ons gezond houden. Maar die voedingsstoffen zitten ook opgesloten in de proteïnen. Dus of je ze nu bakt, roert of kookt, doe je lichaam een lol en verwarm dat ei.